minos
25 بهمن 1401 - 23:22

هنر بهترین زبان تبیین ایدئولوژی‌ها است

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یک اثر هنری کار ده‌ها منبر و سخنرانی را در تبیین انجام می‌دهد و جریان هنری و هنرمندان کشور از سنگرهایی هستند که در خط مقدم جهاد حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان احمد مقیمی مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره فیلم فجر اصفهان اظهارداشت: در فضای رسانه‌ای چشم و گوش‌ها پر و عقل و منطق‌ها گاهی تحت تاثیر سحر رسانه تعطیل می‌شود و با اینکه اسم آن مجازی است تاثیرات واقعی دارد.

وی افزود: باطل کننده سحر آن چیزی جز تبیین نیست و کلید واژه اساسی جهاد تبیین عصاره حرکت تاریخی انبیا در روال تاریخ  و تنها ابزار در اختیار جبهه تولید و عدالت در تاریخ هم تبیین بوده‌ است.

مقیمی ضمن بیان اینکه هنر بهترین زبان تبیین ایدئولوژی‌ها است، خاطرنشان کرد: در کنار هنر، تبلیغ چهره به چهره و گفتن برای یکدیگر و شنیدن از یکدیگر نیاز جدی جامعه است که اساس جهاد تبیین است.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ابزاری مانند هنر به صورت جدی هم قابل تحمل است و یک اثر هنری کار ده‌ها منبر و سخنرانی را در تبیین انجام می‌دهد و جریان هنری و هنرمندان کشور از سنگرهایی هستند که در خط مقدم جهاد حضور دارند.

وی با بیان اینکه شناخت تقدیر زمانه خود می‌تواند فضای هنر و هنرمندان را کاملا به روز نگه دارد تا در آنجا که هستیم خوب عمل کنیم، افزود: در روزگاری هستیم که تمدن ۵۰۰ ساله غرب به صورت مویرگی جامعه بشری را فرا گرفته‌است که این تمدن غرب به معنای انسان منهای خدا است.

مقیمی اذعان داشت: افراد نسبت به تمدن غرب سه حالت دارند، گروهی سر ستیز بدون مبنا را با غرب دارند و نمی‌خواهند وجود تمدن غرب را ببینند اما عده‌ای هم مغلوب فرهنگ غرب هستند که هر دو این موارد اشتباه و غلط است.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: با شناختن غرب بخشی از آن را می‌پذیریم و بومی‌سازی می‌کنیم و در برابر باقی آن می‌ایستیم.

وی با اشاره به انقلاب اسلامی گفت: برخی نمی‌خواهند این اتفاق بزرگ تاریخ معاصر، تاریخ اسلام و تاریخ توحید عدالت را ببینند و باور کنند و ستیزی بی‌مبنا دارند؛ در مقابل هم گاهی دفاع متعصبانه بدون مبنا وجود دارد که هر دو اشتباه است و ما باید انقلاب‌اسلامی را بشناسیم تا آن اتفاق عظیم را درک کنیم.

مقیمی افزود: وقتی قله کارهای هنری جمهوری اسلامی در دهه فجر قرار دارد باید دید نسبت هنر و هنرمند با تقدیر زمانه خود یعنی انقلاب اسلامی چیست و ما باید بپذیریم که یک اتفاق مهم رخ داده‌است.

مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: به بیان رهبر انقلاب اگر می‌خواهید انقلاب اسلامی را بشناسید یکی از راه‌ها مقایسه است که باید ۴۴ سال اول انقلاب اسلامی ایران را با سه انقلاب بزرگ دنیا یعنی فرانسه، هندوستان و شوروی مقایسه کنید و اگر دستاوردهای مثبت این انقلاب‌ها را جمع کنیم به پای دستاوردهای ۴۴ساله انقلاب جمهوری اسلامی نخواهد رسید.

وی افزود: ما در حجاب معاصرت هستیم که یعنی هم عصر بودن با پدیده‌ها و اتفاقات اجازه نمی‌دهد عظمت پدیده‌های گذشته را فهم کنیم و حجاب معاصرت مانع می‌شود که بفهمیم امام(ره) و انقلاب امام(ره) چه کرده است.

مقیمی خاطرنشان کرد: کتاب «ایرانی‌ها چه رویایی در سر دارند» از میشل فوکو فرانسوی را مطالعه کنید که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دوباره به ایران می‌آید و نوشته می‌بینم که به زودی این قطعه از زمین مرکز تمام تحولات استراتژیک دنیا خواهد شد، به عبارتی دوستان و دشمنان دیگر نمی‌توانند حرکتی را بدون قرار دادن جمهوری اسلامی در معادلات خود ادامه دهند.

 مشاور امور فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امپراتوری رسانه مرتب محاسبات ما را در رسانه تغییر می‌دهد که باید حواسمان باشد مغلوب فضای رسانه نشویم و در مقابل، رسانه و هنری که در اختیار داریم را به جنگ این امپراتوری رسانه بیاوریم که گاهی در این مسئله غفلت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه سختی‌ها و چالش‌ها دوره‌ای پشت سر گذاشته‌ شده افزود: اول انقلاب جمعیت ایران ۳۰ میلیون بود که تا پایان جنگ ۳۶ میلیون شد و از این جمعیت زیر ۱ میلیون نفر در خط مقدم حاضر بودند و بقیه منتظر جمع شدن قصه بودند؛ مردم پای کار هستند و اگر مسؤولان هم پای کار باشند از این جنگ اقتصادی عبور می‌کنیم.

پایان پیام/3649/ش

منبع: فارس
شناسه خبر: 1038986